Sosyal Medya

Güncel

Malesef ‘burjuva Müslüman’ların nedeni biziz!

Başbakan eski Yardımcısı Beşir Atalay, kısa zamanda çok şey sahibi olmak isteyen bir gençlik olduğunu söyledi.



AK Parti Van Milletvekili ve eski baÅŸbakan yardımcısı BeÅŸir Atalay, “Gençlik çok aceleci, sabırlı deÄŸil. Kısa zamanda çok ÅŸey sahibi olmak istiyor. Çabuk zengin olmak istiyor, çok harcıyor. Çabuk makamlara yükselmek istiyor. Bizim hükümet dönemi de belki bunlara yol açtı. Fazla emek vermeden çok kolaycı. Fazla meÅŸakket çekmeden çok ÅŸeye sahip olmak isteyen bir gençlik var. Bu bir büyük problemdir. Türkiye’de ÅŸu an ‘burjuva Müslüman’ diye bir hayatı görüyorum. Genel olarak da gençler olarak da. Fazla saltanatlı yaÅŸayan, çok harcayan, israfı olan bir Müslüman burjuva kesimi ve gençliÄŸi görüyorum. Bunu çok sorunlu görüyorum. Sıkıntılı bir meseledir. Ä°deal dediÄŸimizde genel ortalamaya baktığımızda böyle bir deÄŸerlendirmeyi yapmak mümkün” deÄŸerlendirmesinde bulundu.  
 
Vuslat Platformu’nun düzenlediÄŸi ‘Ufuktaki Yeni Türkiye Gençlik ve GeleceÄŸi’ Sempozyumunun 2’nci gününde, ‘Gençlik Çalışmaları ve Temel Sorunlar’ baÅŸlıklı toplantıda konuÅŸan BaÅŸbakan eski Yardımcısı BeÅŸir Atalay, kısa zamanda çok ÅŸey sahibi olmak isteyen bir gençlik olduÄŸunu söyledi. Atalay, şöyle dedi: “Gençlik çok aceleci, sabırlı deÄŸil. Kısa zamanda çok ÅŸey sahibi olmak istiyor. Çabuk zengin olmak istiyor, çok harcıyor. Çabuk makamlara yükselmek istiyor. Bizim hükümet dönemi de belki bunlara yol açtı. Fazla emek vermeden çok kolaycı. Fazla meÅŸakket çekmeden çok ÅŸeye sahip olmak isteyen bir gençlik var. Bu bir büyük problemdir. Türkiye’de ÅŸu an ‘burjuva Müslüman’ diye bir hayatı görüyorum. Genel olarak da gençler olarak da. Fazla saltanatlı yaÅŸayan, çok harcayan, israfı olan bir Müslüman burjuva kesimi ve gençliÄŸi görüyorum. Bunu çok sorunlu görüyorum. Sıkıntılı bir meseledir. Ä°deal dediÄŸimizde genel ortalamaya baktığımızda böyle bir deÄŸerlendirmeyi yapmak mümkün.”
 
 ‘IRKÇILIK BELADIR’
 
Atalay, bugünün ortamında en büyük hastalıklardan birisi olarak ırkçılığı gördüğünü de ifade ederek, “Bugünün ortamında ırkçılık bir beladır. Müslümanın ve ümmetin başında bir beladır. Türkiye’de eÄŸitim sisteminden gördüğüm ÅŸudur; Bu partinin 12 yıl bakanlığını yaptım. EÄŸitim politikalarında verimimiz yeterli deÄŸil. 8 yıllık ilkel eÄŸitim sistemini deÄŸiÅŸtirdik. O iyi bir geliÅŸmedir. EÄŸitimde özgür bir alan açtık. Ãœniversite kesiminde hiç bir ÅŸey yapmadık. Aynen o 8 yıllık eÄŸitim kadar ilkel bir YÖK sistemi var, devam ediyor ve üniversiteleri öldürüyor. Bugün üniversitelerimiz dünya yarışında en gerilerde. Ãœniversitelerimiz bugünkü sistemle beyin yetiÅŸtiremiyor” dedi.
 
 ‘15 TEMMUZ CEHALETLE YAÅžAMANIN BÄ°R SONUCU’
 
 15 Temmuz’un cehaletle yaÅŸamanın bir sonucu olduÄŸunu vurgulayan Atalay, konuÅŸmasına şöyle devam etti:  “Ä°slam cehaletle yaÅŸanmıyor. Ä°slamı cehaletle yaÅŸamanın risklerini biz ÅŸu an yaşıyoruz. 15 Temmuz yaÅŸadık. Ä°slamı cehaletle yaÅŸamanın bir sonucudur bu. Kendi kafanı bir yerlere teslim etme, düşünmeme. Cehalet onu getirir. IÅŸidvari Ä°slam’a da en fazla zarar veren geliÅŸmelere yöneltir cehaletle yaÅŸamak. DoÄŸru islam yerine sapıkça islam akımları geliÅŸir. Bunların hepsi kendilerine tabanda yer bulabiliyor. Pek çok sapık islam anlayışları yayılıyor. Tarihte de oldu bunlar. DoÄŸrusu Kuran-ı Kerim ve Peygamberimizin hayatını öğrenmek.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.